Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Bezienswaardigheden en trips > Treinreis El Nariz del Diablo    
El Nariz del Diablo
De treinreis naar El Nariz Del Diablo oftewel de "duivelsneus" is een hele bijzondere. Je reist op het dak van een oude trein door de ruige binnenlanden van Ecuador. Het terrein veranderd per uur en je reist door verschillende nederzettingen waar de lokale jeugd zich om de trein verzamelt. De treinreis is het spectaculairste gedeelte van het oorspronkelijke traject van Quito naar Guayaguil. De duivelsneus is het laatste punt van de reis en is bekend door het hoogteverschil dat de trein overbrugt. De afdaling is zelfs zo steil dat conventionele haarspeldbochten niet meer voldoen. Om toch af te kunnen dalen zigzagt de trein tussen wissels achtereenvolgens voor en achteruit naar beneden.

Treinreis Nariz del Diablo

Treinreis op het dak

Het traject zorgde er destijds voor dat deze reis tussen Guayaguil en Quito verkort werd van twee weken naar twee dagen. Het commerciële nut van het traject is vervlogen sinds de aanleg van verschillende snelwegen daarom is het traject in verval geraakt. Men heeft het meest spectaculaire stuk voor verval kunnen behoeden. De reis wordt nu veelal gemaakt door toeristen. Het traject begint tegenwoordig Riobamba waar de trein erg vroeg vertrekt (voor zonsopgang, dus erg koud als je op het dak van de trein wilt zitten). Het verste punt is dus de "Duivelsneus" hier is echter geen station. Na de "Duivelsneus" genomen te hebben keert de trein terug naar het voorliggende station in Alausi.

Reizen met diverse bezienswaardigheden waaronder El Nariz Del Diablo

Tussenstop op weg naar de duivelsneus

Op het dak van de trein

El Nariz de Diablo treinreis

Conducteurs op het dak

Steile zig zag afdaling met de trein

Eindpunt van de treinreis