Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Rondreis    

Rondreis Ecuador: Alle do's en dont's.

In dit artikel willen we graag de perfecte rondreis door Ecuador beschrijven. Als uitgangspunt hebben we de standaard routes van de gemiddelde reisorganisaties beschreven en aangevuld met goed ideeen om er een unieke rondreis van te maken.

Rondreizen bij diverse aanbieders

Wel of geen Galapagos

De eerste vraag die je je gaat stellen zodra je erover denk om Ecuador te gaan bezoeken is de vraag of je wel of niet naar de Galapagos eilanden gaat. De Galapagos zijn uiteraard een uniek stukje natuur, wereldberoemd en prachtig om te bezoeken. Zeker een aanrader maar ook duur en tijdrovend. Realiseer je goed dat deze eilanden toch zo'n 1000 km uit de kust liggen van het vasteland. Eigenlijk boek je een vakantie binnen je vakantie. Dit met alle sores, kosten en benodigde tijd die je er bij nodig hebt. Simpel gezegd kun je stellen dat indien je de mogelijkheid hebt qua kosten en tijd je zeker de Galapagos aan je rondreis toe moet voegen. Heb je dit niet laat dan je rondreis bij het vasteland van Ecuador. Het land is afwisselend genoeg om je langere rijd te vermaken.

De unieke fauna op de Galapagos Eilanden

Aankomst en een dagje in Quito

Bijna iedere rondreis zal starten in de hoofdstad Quito. De meeste internationale vluchten landen immers op Quito. Neem de tijd om deze stad te bezoeken maar neem ook de tijd om te wennen aan de hoogte, het tijdverschil en de temperatuur. Een bezoek aan het historische centrum is zeker de moeite waar. Geniet van het uitzicht op de stad vanaf El Panecillo en Virgen del Quito (het beeld dat over de stad uitkijkt). Neem wel een taxi aangezien op de beklimming nogal eens zakkenrollers actief zijn.

Nog wat tijd over? Reis een stukje Noordwaarts naar de Evenaar naar de Mitad del mundo. Dit monument geeft precies het midden van de aarde aan (De Evenaar). Niet verklappen, maar door een afwijking in de meting staat het monument enkele kilometers verkeerd. Op de heenreis kun je het kleine monument dat wel op de juiste plek staat ook zien liggen langs de kant van de weg.

Het oude centrum van Quito

De nevelwouden in

Quito wordt aan diverse kanten omringt door gebieden met nevelwouden. Nevelwouden liggen op hoogte (uiteraard nog wel onder de boomgrens in tegstelling tot het Andes hooggebergte)en zijn erg vochtig door de mist. Leuk om te weten is dat je er veel kolibiries tegen kunt komen. De nevelwouden zijn nog niet erg avontuurlijk aangezien ze rvij dicht bij de bewoonde wereld liggen. De wouden leveren wel een kijkje in het natuurlijke Ecuador en een mystiek uitzicht.

Otavalo, Amigo wanna buy a poncho?

Otavalo is een Indianendorp gelegen even ten Noorden van Quito. Het dorp staat met name bekend door de grote markt bevolkt door met name de Otavalo Indianen. Veelal wordt handwerk aangeboden zoals houtsnijwerk, poncho's en hangmatten. De markt is groter dan deze op het eerste gezicht lijkt. Kijk dus ook verder dan het eerste plein.

Het centrale plein in Otavalo

Beklim de Cotopaxi

Het nationale symbool van Ecuador is naast de Andes Condor de vulkaan de Cotopaxi. Veel rondreizen bieden de mogelijkheid om de berg te beklimmen of om het nationale parkt rondom de berg te bezoeken. Een bezoekje aan de top dient onder begeleiding gebeuren en vergt een uitstekende gezondheid. De klim zelf wordt meestal in meerdere dagen gedaan. Tijdens een bezoek aan het Nationale park is het mogelijk om via de flanken van de Cotopaxi tot grote hoogtes te klimmen. Een groot deel van het park is goed bereikbaar met een off road wagen. Dagenlange wandeltochten voor een adembenemend uitzicht zijn dus niet verplicht. Er zijn ook reisorganisaties die aanbieden om met een mountainbike de vulkaan af te dalen. Een aanrader!

Het symbool van Ecuado: De Cotopaxi

Cavia's eten in Saquisili

Eén van de meest authentieke markten van Ecuador bevindt zich in Saquisili. Deze markt is gigantisch en afgeladen vol met waren en dieren. Een uitstekende plek om een lokale delicatesse te proeven: de cavia van spit (smaakt een beetje naar kip maar dan met veel botjes).

Baños: het Valkenburg van Ecuador

Baños lijkt een verplicht onderdeel van bijna iedere Ecuador rondreis. Dit touristische plaatsje heeft van alles, excursies, warmwater bronnen, watervallen en hoge kliffen. Er kunnen ook allerlei excursies geboekt worden bij één van de vele reisorganisaties.

El Nariz Del Diablo

De treinrit van Riobamba naar Cuenca eindigt spectaculair met de afdaling van de Duivelsneus (El Nariz Del Diablo). Deze stijle afdaling zigzagt als het ware naar beneden door een serie wissels. De treinrails eindigt momenteel in "the middle off nowhere" dus na de afdaling gaat de reis weer even terug.

De treinrit naar de duivelsneus

Cuenca: Cultureel hoogstandje

Na de treinreis stap je meestal uit in Cuenca. Een plaats die zeker het bezoeken waard is. Met name de gebouwen in de tradiotionele binnenstad zijn de moeite waard.

Verblijf in de Jungle

Bijna iedere rondreis heeft een verblijf in de Amazone opgenomen. Uiteraard een unieke kans om hier een paar dagen door te brengen. Afhankelijk van de organisatie en het type reis zul je snel in één van de grote nationale parken terecht komen. Met name Misahualli of Cuyabeno zijn de parken die vaak op het programma staan. Er is echter een groot verschil tussen de parken. Met name Misahualli is erg dicht bij de bewoonde wereld en vrij druk bezocht. Een verblijf in het Cuyanbeno park zal je veel dichter bij de dieren brengen. De reistijd is daarentegen een stuk langer, laat je budget het toe kies dan voor een binnenlandse vlucht. In beide parken verblijf je meestal in een soort van Jungle lodge met enige luxe zoals toiletten, douches en stromend water. Echte avonturiers kunnen tochten nog verder de jungle in boeken. Als tip kunnen we mee geven om eens een dag extra te boeken naast de standaard paketten (bijvoorbeeld 4 ipv 3 dagen). Meestal heeft dit tot gevolg dat de omgeving wat rustiger is en de gidsen wat meer tijd voor je hebben.

Prachtig natuurschoon in de Amazone

Extra's

Boek je of organiseer je zelf een rondreis door Ecuador dan zul je bovenstaande activiteiten (bijna) zeker in een bepaalde vorm wel mee pakken. Hieronder nog een paar pareltjes die wat ons betreft zeker het overwegen waard zijn.

Whale watching

Geen tijd of geld voor de Galapagos , dan is whale watching een aanrader. Langs de kust vind je overal plekken (bijvoorbeeld in Puerto Lopez) waar je een boottocht kunt boeken om allerlei dieren te spotten waaronder walvissen, jan-van-genten en albatrossen.

Raften

In de buurt van Quito of Baños kun je uitstekend raften. Spectaculair!

Ontspannen in Termas de Pappalacta

Hoewel Baños bekend staat om de warmwaterbronnen zijn de bronnen in Pappalacta veel relaxter om te bezoeken. Heerlijk om een dagje bij te komen.

Mindo

Een leuk plaatsje met een aangenamen temperatuur en veel leuke plekjes en activiteiten. Vveel inwoners van Quito bezoeken Mindo om een dagje buiten de stad te vertoeven.

Afraders en vraagtekens

Ieder zijn ding, maar onderstaande plekken en activiteiten maken wat ons betreft geen deel uit van de ideale Ecuador rondreis.

  • Riobamba bezoeken. Ga wat leuks doen tijdens de overnachting in Riobamba maar verwacht niet te veel van de stad.
  • De jungle rondom Baños. Best leuk maar geen Jungle
  • Ingapirca ruines. Duur en niet veel meer van over

De ideale Rondreis?

Om een lang verhaal kort te maken: Ecuador is het ideale land om een rondreis te maken. Het gehele land is binnen een dag te doorkruizen (erg afgezoderde plekken daargelaten). Daarnaast heeft het land een afwisselend landschap en vele culturele trekpleisters. Het land is relatief veilig en overzichtelijk en geeft je binnen een paar weken een beeld van het echte Zuid Amerika.

Bekijk de rondreizen bij diverse aanbieders