Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baņos
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baņos
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Steden > Guayaquil    

Guayaquil

Guayaquil wordt voornamelijk bezocht door mensen op doorreis naar de kust of mensen op weg naar de Galapagos eilanden. Guayaquil is een stad die momenteel een transformatie ondergaat. De traditionele havenstad is nu bezig om de bijnaam die het heeft "Perla del Pacifico" waar te maken.

Guayaquil is de grootste stad in Ecuador met ongeveer 3 miljoen inwoners. De haven “Puerto Maritimo” is de grootste zeehaven van het land. Hier passeert ongeveer 80% van de goederen die geimporteerd worden in Ecuador. Daarnaast wordt 50% van de export hier verwerkt. Guayaguil is het commerciele en industriele centrum van Ecuador. De stad ligt op de westelijke oever van de Guayas op ongeveer 60 km van waar deze rivier uitmond in de golf van Guayaquil.

Klimaat
Het klimaat in het droge seizoen is warm en pleziering, in het regenseizoen, tussen januari en april is het warm en kun je het beste een hotelkamer met airconditioning boeken.

Aankomst
Het “Simon Bolivar International Airport” ligt op ongeveer 10 minuten afstand (per taxi) van het stadscentrum. Overdag kun je vanaf de terminal een straat verder lopen naar de “Av de las Americas”. Wanneer je hier een taxi neemt is deze waarschijnlijk de helft goedkoper. 'savonds en 'snachts kun je je beter niet te ver van de terminal begeven.

Bezienswaardigheden
Ondanks het feit dat er meer zakenmensen dan toeristen zijn die de stad bezoeken, heeft Guayaquil zeker een aantal bezienswaardigheden die de moeite waard zijn:
De oude wijk “Las Peñas” is het enige deel van de stad waar de houten huizen niet tijdens branden verwoest zijn. Je kunt er een beeld krijgen van het oude pitoreske koloniale Guayaquil.
Je kunt ook een wandeling maken langs de rivier, waar de omgeving een flinke opknapbeurt heeft gehad tijdens het project “Malecón 2000”. Je vindt er een winkelcentrum en een park met verschillende historische monumenten (het gebied is geopend tot 24:00 uur.
Verschillende kerken in Guayaquil zoals “La Merced” en “San Francisco”, de prachtige begraafplaats onder “Cerro el Carmen”, verschillende musea en parken (het Bolivia Park voor de cathedraal wordt bevolkt door tamme leguanen) zijn allemaal het bezoeken meer dan waard.

Festivals
De stichting van Guayaquil wordt gevierd op 24 en 25 Juli en de onafhankelijkheid van de stad wordt gevierd van 9 tot 12 oktober. Beide feestdagen worden gevierd en tal van festiviteiten worden georganiseerd.

Excursies
Guayaquil is meestal het beginpunt van excursies naar de Galapagos Eilanden. Andere excursies die in de omgeving gemaakt kunnen worden gaan naar het “Cerro Blanco Forest Reservaat" waar een grote diversiteit aan vogels voorkomt. Een excursie naar “Manglares Churute Ecological Reservaat” is ook een aanrader. Hier kun je dolfijne, watervogels en andere dieren tegenkomen tijdens een kanotocht door de mangrovebossen (het is wel nodig om dit 3-4 dagen van te voren te reserveren).

Veiligheid
De stad groeit in een snel tempo. Bijna elke dag verhuizen er mensen naar Guayaquil in de hoop een baan te vinden. Armoede en criminaliteit zijn ernstige problemen, dus pas goed op je spullen, vooral wanneer je het stadscentrum bezoekt. Ga zeker niet in het donker de straat op met waardevolle spullen bij je.

Vervoer
Doordat de stad zo explosief is gegroeid is het openbaar vervoer overbezet. Wanneer je een korte afstand in het centrum af moet liggen ben je waarschijnlijk sneller als je gaat lopen. De bus is een goedkoop alternatief buiten het spitsuur, wanneer je weet waar je naar toe moet. Wanneer dit niet het geval is kun je beter een taxi nemen (zeker wanneer je begage bij je hebt). Taxis hebben er geen meter dus zijn de prijzen onderhandelbaar. Voor een kort ritje is $ 1,00 een redelijke prijs. Voor een langere rit van bijvoorbeeld het centrum naar het vliegveld is $ 3,00 een redelijke prijs.

Verblijf
De prijzen van hotels liggen gemiddeld iets hoger als in Quito. Daarnaast is het verstandig om te vragen of er nog extra kosten bij de prijs op komen zoals service en belasting (22%). Wanneer je in een goed hotel wil verblijven kun je misschien beter van tevoren boeken. Guayaquil biedt een grote varieteit aan hotels, van simpele goedkope hostals tot luxe hotels. De meeste hotels bevinden zich in het centrum maar het gebied is niet zo veilig. Alternatieve buurten waar goede hotels zitten zijn “La Garzota”, “Sauces” en “Alborada”

Restaurants
De buurt Urdesa staat bekend om zijn goede restaurants maar je kunt ook goed terecht in het nieuwere “La Alborada” en “La Garzota” of in het centrum (meestal bij één van de grotere hotels). Hier is het ook aan te bevelen of de kosten voor service en belasting bij de prijs inbegrepen zijn.

Uitgaan
De beste plek om te gaan stappen is het “Kennedy Mall” waar je een grote diversiteit vind aan bars en discotheken. De toegang tot de diso's ligt meestal tussen de $ 5,00 en $ 9,00 en de drankje zijn relatief duur.
Een speciaal hoogtepunt vindt plaats wanneer een lokale voetbalclub “Emelec” of “Barcelona” een thuiswedstrijd wint, dan verandert de "Av 12 de Octubre" in één groot feestterrein.

Reizen met oa Guayaquil als bestemming