Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Vervoer    
Tips over het vervoer in Ecuador
In Ecuador heb je bijna altijd de keuze om een taxi of de bus te nemen. Daarnaast zijn de binnenlandse vluchten ook niet al te duur. Soms is het ook erg handig om zelf een auto te huren.
Bus
De bus is erg goedkoop en rijdt naar alle uithoeken van het land. De chauffeurs rijden nogal eens te hard of ze nemen te weinig rust. Dus de kans op een ongeluk is aanwezig. Daarentegen is de bus wel goedkoop. Je hoeft van tevoren geen kaartje te kopen maar tijdens de rit wordt een vast tarief gehanteerd. Als je een tijdje in de bus zit komt er iemand langs om het geld op te halen. Wanneer je een langere rit neemt kan het zijn dat ze meerdere keren langs komen. Zorg er wel voor dat je wat kleingeld bij je hebt want wisselen kan nogal eens een probleem zijn.
Taxi
In de grote Ecuadoriaanse steden kun je goed een taxi nemen. Taxi's zijn niet al te duur en op elke hoek van de straat is wel één te vinden. Pas wel op aangezien de prijzen nogal eens omhoog kunnen gaan wanneer een toerist in de taxi komt. Zorg ervoor dat de meter altijd aanstaat. Ook is het over het algemeen zo dat taxi's die voor het vliegveld staan om reizigers op te pikken een hoger tarief hanteren dan taxi's die je op straat aanhoudt.
Huurauto
Je kunt in Ecuador ook een auto huren. Natuurlijk dien je in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Wanneer je geen zin hebt om zelf continu te rijden is het zelfs niet al te duur om bij een reisorganisatie een auto met chauffeur te huren. Deze kent dan de weg en kan je ook iets van de omgeving laten zien.
Binnenlandse vluchten
Tussen de grote steden in Ecuador wordt een regelmatige lijndienst onderhouden. Binnenlandse vluchten zijn niet al te duur. Voor zo'n 50 USD heb je een enkeltje. Vooral voor afgelegen bestemmingen zoals bijvoorbeeld de amazone is dit erg prettig.