Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baños
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baños
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Goedkope bladen
Backpackers - Backpackers is een tijdschrift voor avonturiers.

National Geographic Traveler - Denk je na over je volgende reisbestemming? Dan mag je de nieuwe Traveler niet missen.

Buitenleven - Hét magazine voor levensgenieters.

Reizen - Het grootste reisblad van Nederland.

Columbus - Hét nieuwe reismagazine van Nederland
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Tips > Vliegtickets    

Tips voor het goedkoop kopen van vliegtickets

Het boeken van een vliegticket naar Ecuador kan je flink wat slapeloze nachten opleveren. Het is zeker niet goedkoop en er zit nogal wel eens een groot verschil in de voorwaarden van de aanbieders.

  • Allereerst is het belangrijk dat je goed gaat zoeken. Vooral op internet worden nogal eens goedkope tickets aangeboden. Boeken op internet is meestal goedkoper omdat een reisorganisatie dan geen kosten voor het reisbureau hoeft te dekken. Hieronder vindt je een aantal advertenties van online reisbureau's:

    Of denk er eens over om een georganiseerde reis te boeken inclusief ticket onderstaand organisaties bieden gespecialiseerde reizen aan:

  • Reserveer vroeg of juist erg laat want veel organisaties werken met vroegboek kortingen waardoor de eerste stoelen goedkoper weggaan dan de stoelen die later geboekt worden. Je kunt er ook voor kiezen om erg laat te boeken. De laatste stoelen gaan vaak ook tegen een gereduceerd tarief weg om te zorgen dat de vluchten vol zitten. Houdt er wel rekening mee dat je bij laat boeken de kans hebt dat je helemaal geen vlucht kunt krijgen. Vooral tijdens de (Nederlandse) zomer zijn vluchten van Ecuador naar Nederland nogal eens vol. Dit gebeurt omdat in deze periode er vanuit Zuid Amerika veel seizoenswerkers naar Europa trekken.
  • Een goede vertrekdatum kan ook een voordeliger zijn. Vluchten in en om het weekend zijn meestal duurder dan een vlucht op dinsdag, woensdag of donderdag. Zorg er wel voor dat je niet in een schoolvakantie boekt aangezien dan de vliegtickets duurder zijn.
  • Vul eens een aantal verschillende data in als je op een boekingssite bent. Varieer net zolang totdat je de goedkoopste data gevonden hebt.
  • Probeer ook eens of je een vlucht vanaf een ander vliegveld kun krijgen. Luchthavenbelasting is op de grotere vliegvelden nogal eens duurder. Denk er ook eens over na om te vliegen vanuit een ander land (vooral als je dicht bij de grens woont). Voor Ecuador loont het ook om eens te kijken wat een vlucht vanuit Spanje kost. Dit land heeft vanuit verschillende oogpunten (historisch, taal, seizoenswerkers) sterke banden met Zuid Amerika. Door de sterke band zijn er meer en dus ook goedkopere vliegtickets te krijgen.
  • Wanneer je op internet een goedkoop vliegticket hebt gevonden is het geen goed idee om te lang te twijfelen. De prijzen kunnen namelijk erg snel veranderen.
  • Houdt ook rekening met de hoeveelheid bagage die je mee wilt nemen. Bij sommige maatschappijen mag je haast een keer zoveel bagage meenemen als bij anderen. Vooral als je langer op vakantie gaat is dit een punt om rekening mee te houden.