Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Ecuadorvakantie.nl: Amazone, Galapagos eilanden, Quito, Vulkanen
Quito
Baņos
Cotacachi
Cuenca
Guayaquil
Lasso
Mindo
Otavalo
Salinas
Riobamba
In Quito
Vulkanen
El Nariz del diablo
Water (sport)
Markten
Natuur
Historisch
Galapagos kaart
Reisverslag
Isla Isabella
Santa Cruz
San Salvador
San Cristobal
Isla Fernandina
Santa Maria
Isla Marchena
Isla Espanola
Isla Pinta
Isla Genovesa
Isla Tortuga
Isla Pinzon
Isla Rabida
Isla Theodoro Wolf
Isla Darwin
El Estazione
La Cienaga
Isla de Baņos
Hotel Otavalo
Otavalo Prince
Mindo Garden
Hosteria Papagayo
KLM
Iberia
SNP
Djoser
Ander Licht Reizen
ATC
Yacu Amu
Indianen
Mestiezen
Afrikanen
Vogels
Kaaimannen
Piranha's
Spinnen
Insecten
Slangen
Seizoenen
Cijfers
Reispapieren
Geld
Ziektes
Vervoer
Eten
Communicatie
Vliegtickets
Vlag
Kaart
Vrijwilligerswerk
Taalreizen
Meehelpen?
Heb je zelf informatie, tips, foto’s of een mooi verhaal over Ecuador als vakantieland? Ben je bereid dit te delen zodat andere bezoekers van deze site er hun voordeel mee kunnen doen? Stuur dan een mail met de informatie wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen.
Onpartijdig
Deze website is geheel gemaakt en wordt geheel gemaakt door vrijwilligers. De informatie is allemaal gebasseerd op eigen bevindingen. Op deze manier kunnen we altijd onpartijdige informatie aanbieden.
Tip van de maand
Door de huidige lage stand van de Dollar is Ecuador als vakantieland nog aantrekkelijker geworden. In tegenstelling tot veel andere Zuid Amerikaanse landen die een eigen munteenheid hebben.
Meer over Geld >>
Impressie van Ecuador
Home > Steden > Quito    
Quito

De hoofdstad van Ecuador en een stad met rond de twee miljoen inwoners. Voor veel bezoekers is dit het beginpunt van de reis door Equador. Door de centrale ligging is het ook goed mogelijk om vanuit hier Equador in te trekken. Het is ook mogelijk om vanuit de stad korte trips de omgeving in te maken er zijn genoeg interessante bezienswaardigheden in de omgeving.

Uitzicht op Quito

De stad ligt in een smalle valei tussen, in het westen, de vulkaan Pichincha en de valei van de Machángara rivier in het oosten. Quito is een indrukwekende stad met klassieke koloniale architectuur en moderne gebouwen in contrast met de bossen en vulkanen die de stad omringen. Zeker één van de mooiste hoofdsteden van Zuid Amerika.

In Quito is vooral het centrum de moeite waard om te bezoeken. Het historisch centrum met vele oude kerken, enkele goede musea, winkels, cafés en restaurants zijn zeker de moeite waard. Quito is het bruisende hart van Ecuador en zonder een bezoek aan deze stad is je bezoek aan Ecuador niet compleet.

Kerk in Quito

De geschiedenis van Quito

Vroeger leefden er verschillende stammen het gebied waar nu Quito ligt. Aan één van deze stammen genaamd de Quitus heeft Quito haar naam te danken. In het begin van de 16e eeuw, toen de Incas aan de macht waren in Zuid Amerika, was Quito de hoofdstad van de noordelijke helft van het rijk. In 1533 werd Quito door de Inca generaal Rumiñahui verwoest opdat het niet in handen zou vallen van de oprukkende conquistadores. Een jaar later, toen de Inca’s verslagen waren door de Spanjaarden werd al begonnen met de wederopbouw van Quito door Luitenant Sebastián de Benalcázar.


Een beeld van Rumiñahui in Otavalo

Ecuador was onderdeel van het Peruaanse rijk van 1544 tot 1720 toen het onderdeel werd van Nieuw Granada. In 1563 werd Quito wel gebied van het Spaanse koninkrijk, zodoende mocht Quito haar zaken direct afhandelen met Madrid, zonder tussenkomst van Lima. Het feit dat Quito Spaans grondgebied werd is enigszins misleidend aangezien dit gebied veel groter was dan het hedendaagse Ecuador.

Het moderne Quito is een stad in twee delen, het oude en het nieuwe deel. De oude binnenstad blijft grotendeels hetzelfde zoals zij dat was aan het einde van de koloniale periode. Het nieuwe gedeelte bevat absoluut geen herinneringen aan het koloniale verleden. Het nieuwe gedeelte heeft dan wel geen historisch verleden maar met grote kantoorgebouwen en drukke winkelcentra is dit het gebied waarin je het Ecuador van de toekomst ziet. Zowel het oude als he nieuwe gedeelte van de stad zijn het bezoeken waard.


Hoogte klimaat en weer

Quitto ligt op 2820 meter hoogte maar doordat het zo goed als op de evenaar ligt heb je er geen lange strenge winters. Integendeel de hoofdstad van Ecuador kenmerkt zich door een mild klimaat gedurende dag en koele nachten gedurende het hele jaar.

El virgen de Quito

In Quito liggen de temperaturen tussen de 7 C in de nacht en 26 C in de middag met een gemmidelde van 15 C. Er zijn twee seizoenen het droge en het natte seizoen. Het droge seizoen, ook wel zomer genoemd, duurt vier maanden. De zomer begint eind Juni en duurt tot September. De meeste regen valt van Oktober tot en met Mei. Hoewel er in deze periode ook nog genoeg zonnige dagen te beleven zijn.

Meer over het klimaat in Ecuador »

Reizen met oa Quito als bestemming